Om Firkløveren

Vuggestuen Firkløveren

Beliggenhed

Vuggestuen ligger på Sorgenfrivej, en sidevej til Jernbanevej, i centrum af Kongens Lyngby, tæt på Lyngby sø, Slotsparken og Lyngby Station.

Vores vuggestue ligger omkranset af en hyggelig legeplads fyldt høje platantræer, som giver os dejlig skygge at lege i om sommeren, og om efteråret bliver vores legeplads fyldt med de store blade.

På vores legeplads har vi en stor fugleredegynge, rutsjebane, sandkasse og legehuse. Vi har små kroge, hvor barnet kan gemme sig, gå på opdagelse, finde snegle og myrer m.m.

På legepladsen har vi også musikinstrumenter, som børnene kan spille på med pinde, som de finder på legepladsen. Vi har balencebom, hvor børnene bliver udfordret på deres motorik og balance.

I 2012 fik vi beplantet legepladsen med mange blomstrende planter, samt bærbuske, og dette vil understøtte legepladsens æstetiske miljø og børnenes sanser.

Bygningens historie:

Bygningen, som er tegnet af Svenn Eske Kristensen, åbnede første gang i 1963 som børnehave.
Gennem årene har institutionen gennemgået flere omstruktureringer, alt efter hvilke behov for pladser Lyngby-Taarbæk Kommune har haft. I sommeren 2005 fik institutionen sin nuværende status som vuggestue.

Her er min test