Forældresamarbejdet

Et frugtbart forældresamarbejde er en forudsætning for barnets trivsel og udvikling, og for at vuggestuen kan være velfungerende.

Samarbejdet forgår på flere niveauer:

  • Den daglige kontakt når I afleverer og henter
  • De planlagte forældresamtaler
  • Spontane forældresamtaler efter behov 
  • Et årligt forældremøde
  • Forældrebestyrelsesarbejdet

Det er vigtigt, at I orienterer jer på vores intranet, Børnelynet. Her vil I kunne modtage vores nyhedsbreve, invitationer til fester, information om sygdom i vuggestuen, stuens dagsbeskrivelse og billeder fra dit barns hverdag m.m.

Det vil også være via. Børnelynet, at I kommunikerer med os vedr. jeres barns fridage, sygdom eller ferie. På børnelynet vil I også skulle tilmelde jer til vores arrangementer  så I kender til de aktiviteter der skal foregå.

 

Nedenfor kan I læse nogle oplevelser fra forældre i vuggestuen:                                         

 En forælderoplevelse fra maj 2012:

"Vi er meget imponeret over vuggestuen. Det er vores første møde med "daginstitutions verdenen" og vi er kun blevet overrasket !!! Pædagogen er fantastisk postiv og meget imødekommende. Idag afleverede jeg min datter for første gang og selvom det var lidt svært at gå, så var jeg på ingen måde i tvivl om, at hun ville have det godt. Det var en god fornemmelse jeg gik derfra med og det betyder alt.  Så stor ros til alle - hele personalet er jo fantastiske til at hilse og sige velkommen, og vi kan mærke at de er glade for deres job !! Vi glæder os allerede til i morgen og de næste par år :)" (mor til pige på 1 år)

En forælderoplevelse fra august 2012:

"Det, som er vores oplevelse af Firkløveren er, at der altid er en rar stemning og imødekommende atmosfære. Personalet sidder altid på gulvet
sammen med børnene, hvilket vi sætter MEGET pris på. Vi oplever en tydelig kommunikation af forventninger til os som
forældre og at der er en klar struktur omkring aktiviteter og arrangementer, både i indhold og formidlingen heraf.
At i har masser af varme og engagement koblet med en professionel tilgang til børnene". (mor til dreng på 2 år)

 

En forælderoplevelse fra august 2012: 

”Vi har været til to forældersamtaler i Firkløveren, én efter 3 måneder og én efter ca. 1½ år. Fælles for begge samtaler var for vores vedkommende, at vi blev udfordret lidt på vores vaner derhjemme, hvilket overraskede os i første omgang, men som vi i længden har set som en gave. Der er en tendens til at man stryger katten med hårene når man taler med forældre om deres småbørn, men i Firkløveren får man klar besked. Vi fik blandt andet at vide, at det var vigtigt at vi lod vores barn rode i og føle maden med fingrene, som det åbenbart var tydeligt for pædagogerne, at vi ikke gjorde meget hjemme. Siden har vi grinet lidt af, hvor grænseoverskridende det føltes for os at lade vores søn rode i maden – men gevinsten var at han slappede mere af ved bordet og generelt var villig til at smage flere nye ting, fordi han kunne blive mere fortrolig med de enkelte ingredienser på denne måde. Til den anden samtale fik vi at vide, at vores søn var lidt efter sin alder i sin finmotoriske udvikling, hvilket vi vil arbejde mere med derhjemme, gennem de af pædagogerne foreslåede øvelser. Som forældre i firkløveren skal man således forberede sig på, at få stof til eftertanke med hjem fra samtalerne – fordi pædagogerne er professionelle og engagerer sig i og holder af hvert et barn, hvilket man aldrig er i tvivl om når man afleverer og henter, samt deltager i nogle af de mange hyggelige arrangementer i vuggestuen.” (far til søn på 2 år)